nhar

Mata Hari was een Nederlandse exotische danseres. Het was een pseudoniem voor Margaretha Geertruida (Griet) Zelle.

In 1897 gebruikte ze voor het eerst de artiestennaam ‘Mata Hari’. Wat in het Maleis betekent: Oog van de dageraad ofwel zon.
In 1905 debuteerde ze als exotische danseres in Parijs op Gamelanmuziek. Het werd destijds direct een succes. Over Mata Hari deden gingen veel geruchten de ronde en zo werd zij een mysterieuze persoonlijkheid. Ze werd door de Fransen schuldig bevonden aan spionage wegens hoogverraad en uiteindelijk op 15 oktober 1917 (100 jaar geleden) gefusilleerd.

Boek nu de mysterieuze en mystieke Mata Hari en haar bedwelmende dans voor uw event via Improvisatieacteurs.nl.

Mata_Hari_origineel

Mata Hari orginele foto Wikipedia.

De rol van Mata Hari wordt vertolkt door danseres Florence. Zij is afgestudeerd aan de Nationale Ballet academie en is werkzaam als freelance danseres.

In 2017 zal zij te zien zijn in The Mata Hari files. Zij vertolkt daarin de hoofdrol. Een gedramatiseerde Amerikaanse documentaire over het leven van Mata Hari. In de documentaire zien we Mata Hari in verschillende fases van haar leven.

In 2017 is het 100 jaar geleden dat Mata Hari  werd gefusilleerd (wellicht onschuldig) door de Fransen wegens spionage. In 2017 openen zich de archieven in Frankrijk en komen we meer te weten over het legendarische leven van deze vrouw.

Boek onze look a like Mata Hari voor een speciaal intermezzo(dansact) en een kort levensverhaal door onze actrice over haar leven en haar laatste momenten.

Meer weten? Of direct boeken? Bel: 0297-521919 of stuur direct een E-mail.

 

 

In 2017 en 2018 kunt u trouwens naar de Mata Hari tentoonstelling in het Fries Museum. Meer weten? Klik hier!

Wat je ook zoekt?

Wij hebben het! En hebben we niet wat u zoekt…… Dan maken we het gewoon voor u! Bijna niets is onmogelijk.

Aarzel niet om ons te bellen op telefoonnummer: 0297-521919
Contactgegevens Klik hier ».

Over ons

Improvisatieacteurs® maakt deel uit van Nhar Entertainment VOF. Wij zijn gespecialiseerd in entertainment voor de zakelijke markt in Nederland en Europa. Met 20 jaar ervaring, zijn we de ideale partner voor al uw acteurs, typetjes, acties, trainingsacteurs op uw evenementen, congressen, seminars of beurzen. Zowel hybride alsook online.