nhar

image005

Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN) starten vandaag met ‘Fietshelmendag’.

Kinderen uit groep 3 van basisschool Het Zwanenbos te Zoetermeer hebben als eerste de gratis fietshelmen in ontvangst genomen. Burgemeester Charlie Aptroot, door minister Schultz aangewezen als ambassadeur ter bevordering van fietsveiligheid, trapte de dag af door de eerste helm in ontvangst te nemen. Tussen 5 en 12 juni worden er 2.500 fietshelmen uitgedeeld aan basisschoolleerlingen van groep 3 in Zoetermeer.

Uit onderzoek van Shell en VVN blijkt dat kinderen positiever tegenover het dragen van een fietshelm staan als ze deze zelf versierd hebben en wanneer leeftijdgenootjes deze ook dragen. “Door de kinderen direct de mogelijkheid te geven hun fietshelm te versieren, proberen wij het imago van de helm een boost te geven. Hiermee hopen wij dat de fietshelm populairder wordt onder jonge verkeersdeelnemers”, aldus Bianca Stip, Social Investment Advisor Shell Nederland. “In totaal delen we 2.500 helmen uit op 40 basisscholen in de regio Zoetermeer. Shell en VVN hopen hiermee een steentje bij te dragen aan het bevorderen van hun verkeersveiligheid.”

Uit het vorig jaar gepresenteerde plan van o.a. het ministerie van Infrastructuur en Milieu, en Vereniging van Nederlandse Gemeenten blijkt dat 30% van het aantal verkeersdoden en meer dan 50% van het aantal ernstig gewonden bestaat uit de groep fietsers. “Als kinderchirurg behandel ik veel kinderen na een fietsongeluk. Meer dan 2.000 kinderen moeten jaarlijks na een fietsongeval in het ziekenhuis worden opgenomen. Het dragen van een fietshelm door kinderen zou het aantal ongelukken met ernstig letsel aanzienlijk kunnen terugdringen. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat een eenvoudig ongeval al langdurige gevolgen kan hebben voor een kind”, aldus William Kramer Kindertraumachirurg Universitair Medisch Centrum Utrecht. “Ik ben een groot voorstander van de fietshelm en vind dat we ook in Nederland het dragen van een helm voor kinderen moeten verplichten.”

“Als landelijk ambassadeur Fietsveiligheid en burgemeester van Zoetermeer ben ik blij dat deze actie in Zoetermeer plaatsvindt. Het verbeteren van het fietshelmimago is een belangrijke stap om de verkeersveiligheid te vergroten. Ik waardeer het zeer dat Shell en VVN zich hiervoor op deze wijze inspannen”, aldus burgemeester Aptroot. “Als gemeente proberen wij ook de juiste condities te creëren om ernstig letsel zo veel mogelijk te voorkomen, onder andere door het aanleggen van veilige infrastructuur voor fietsers en door het stimuleren van het dragen van een fietshelm.” Onze agent Joss van Uppelschoten zorgde voor de presentatie en de introductie bij de kinderen.

Shell en VVN zijn vorig jaar met een pilot gestart om te kijken hoe het imago van de fietshelm onder de jeugd kan worden verbeterd. Uit deze pilot is gebleken dat maar liefst 40% van de deelnemende kinderen de fietshelm als cool en leuk is gaan ervaren als de helm leuk en persoonlijk kan worden gemaakt. Dit past perfect bij verbetering van de verkeersveiligheid en binnen het Verkeersplein-programma ‘Het Mobiele Verkeersplein’, waarmee Shell en VVN inmiddels meer dan vijftigduizend kinderen hebben geleerd veiligere verkeersdeelnemers te zijn.

Meer weten over het verkeersplein? Klik dan hier 

Meer weten over Agent Joss van Uppelschoten of zelf een maatwerkact inhuren? Bel 0297-521919 of stuur direct een E-mail.

Dank voor de fantastische afluiting van ons festival, Mascha/Caecilia!

Koninklijke VNP

VNP

©Foto: Gertjan Spieker
©Foto: Gertjan Spieker
spreker Fibre Future Festival

spreker Fibre Future Festival

  Spreker Fibre Future Festival voor Koninklijke VNP!   Plenaire afsluiting van het Fibre Future festival 2024. Zeewolde 5 juni 2024 Ongeveer 100 mensen (grotendeels mannen) verzamelden de hele dag informatie en noviteiten over ‘hun’ papier en karton industrie.Het...

Willem de Zwijger in Uitgeest

Willem de Zwijger in Uitgeest

Willem de Zwijger is niet zo zwijgzaam in Uitgeest. Uitgeest: 27 april 2024 Speciaal voor de (oud) gedecoreerden van de Gemeente Uitgeest was Willem van Oranje (Vader des Vaderlands) terug opgestaan uit de geschiedenisboeken.Hij verwelkomde de gasten en zorgde voor...