nhar

telegraaf_19082013 Amsterdamse kinderen konden afgelopen zaterdag 17 augustus 2013 hun fiets laten checken ter gelegenheid van de Fietscheck-campagne die nu van start is gegaan.

Jaarlijks gebeuren er nog te veel ongevallen doordat fietsen niet in orde zijn. Vaak gaat het om defecte verlichting, maar ook om remmen die versleten zijn of een frame dat langzaam scheurt, aldus Veilig Verkeer Nederland. Een gecontroleerde fiets is essentieel om veilig naar school te kunnen fietsen. Daarom konden kinderen en hun ouders hun fiets gratis laten checken op het Shell Station Slingelandtstraat in Amsterdam. De actie is een gezamenlijk initiatief van Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN) en wordt georganiseerd in het kader van de landelijke ‘De scholen zijn weer begonnen’-campagne. Op 31 augustus zal de actie ook plaatsvinden in Zoetermeer, Dordrecht, Harderwijk, Maassluis en Amersfoort.
Een lokale fietsenmaker (Fietswacht Amsterdam red.) keek de fiets grondig na in een speciaal hiervoor ontwikkelde pitstraat. Waar nodig werden er kleine reparaties uitgevoerd en reflectoren op de fiets aangebracht. “Voor veel kinderen is langzamerhand de vakantie voorbij. Ze gaan weer op de fiets naar school en het wordt weer aanzienlijk drukker op de weg. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Juist daarom organiseren wij nu deze Fietscheck-campagne samen met VVN”, aldus Dick Benschop, President-Directeur Shell Nederland. De meest voorkomende gebreken aan de fiets waren: slijtage aan de buitenband, te lage bandenspanning, een niet werkende fietsbel en slecht afgestelde remmen.

“Kinderen zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en in een drukke stad als Amsterdam zijn zij dat nog meer. Daarom ondernemen wij vanuit de gemeente diverse initiatieven om hun verkeersveiligheid te vergroten. Zo rijden kinderen in groep 8 al de route naar hun nieuwe middelbare school en hebben 225 basisscholen in Amsterdam dit jaar deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen”, aldus Eric Wiebes, wethouder Verkeer van de gemeente Amsterdam. “Deze campagne laat zien hoe het bedrijfsleven haar bijdrage kan leveren aan het vergroten van verkeersveiligheid. Uiteraard juichen we dat van harte toe.”

Het idee achter deze landelijke actie is om zowel ouders als kinderen bewust te maken van het belang van een veilig bevonden fiets. Naast de fietscheck werd de kennis van de ouders en kinderen met betrekking tot de geldende verkeersregels getest met behulp van een quiz door Agent Joss van Uppelschoten. “Het belang van een gecontroleerde fiets wordt vaak vergeten. De focus ligt doorgaans op kennis van de verkeersregels en fietsvaardigheid, maar juist al deze elementen samen zijn belangrijk om veilig met de fiets aan het verkeer te kunnen deelnemen”, aldus Rob Stomphorst, woordvoerder VVN. “Door de timing sluit deze actie prachtig aan op onze landelijke ‘De scholen zijn weer begonnen’-campagne die aanstaande dinsdag start.”

5 tips om de verkeersveiligheid van uw kind te vergroten
1. Zorg altijd voor een veilige fiets
Werken de remmen goed en doet de verlichting het nog? Check de fiets aan de hand van de checklist fietscontrole op de website van VVN.
2. Kies een veilige fietsroute naar school
Zorg ervoor dat de veiligste fietsroute de vaste route wordt. Het is niet vanzelfsprekend dat dit ook de kortste route is.
3. Oefen de fietsroute vooraf met je kind
Op zoek naar een rustig moment? Fiets de route dan eerst op een zondag. Over het algemeen is het dan minder druk op de weg.
4. Zorg ervoor dat bagage veilig vervoerd kan worden
Dat wil zeggen in een rugzak of in een fietstas achterop.
5. Fiets nooit met drie of meer naast elkaar
Ook al is het nog zo gezellig, dit levert onnodige gevaren op.

Meer weten over agent Joss van Uppelschoten? Bel Nhar Entertainment VOF op nummer: 0297-521919.

Willem van Oranje Look a Like

Willem van Oranje Look a Like

​ Ontmoet Onze Willem van Oranje Lookalike - De Perfecte Historische Sensatie! Ben je op zoek naar een unieke en boeiende toevoeging voor je evenement of bijeenkomst? Maak kennis met onze Willem van Oranje lookalike! Deze professionele imitator brengt de historische...

Bidfood Wijntreinreis

Bidfood Wijntreinreis

BidFood Wijntreinreis Amsterdam : 26022024 Gisteren konden de klanten van BidFoodNL voor het eerst instappen in de Bidfood Wijn Trein en dit bleek een groot succes! Op diverse stations in Nederland stonden de gasten te wachten op deze wijn trein (Dinner Train) en...