nhar

Het Mobiele Verkeersplein in Rotterdam Charlois

rotterdam_charlois23112015_2
Spelenderwijs kennis maken met verkeersregels


Maandag 23 november, 2015

Rotterdam – Voor de start van het eerste lesuur openden Ronald Tol, voorzitter van de Gebiedscommissie Charlois en Hugo Oskam, Manager West Nederland van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) het Mobiele Verkeersplein samen met Agent Joss van Uppelschoten en de leerlingen van groep 4 van de Wilhelminaschool.

Op het Verkeersplein worden realistische verkeerssituaties nagebootst en is bedoeld om basisschoolleerlingen uit groepen 4, 5 en 6 bekend te maken met verkeersregels en te laten oefenen met verkeerssituaties. Het verkeersplein staat vandaag en komende woensdag op het Nachtegaalplein in Charlois. Woensdag is het de beurt aan  leerlingen van het IBN-I-Sina om met skelters en fietsen te oefenen met verkeerssituaties.

“We zijn erg blij met dit initiatief. Er gebeuren nog steeds te veel ongelukken in het verkeer waar kinderen bij zijn betrokken. Dit soort initiatieven helpen. Het Nachtegaalplein is er een geschikte plek voor, er liggen meerdere scholen in de nabije omgeving en vlakbij ligt een drukke doorgaande weg waar veel van de leerlingen gebruik van maken.” aldus Tol.

rotterdam_charlois23112015

“Veiligheid staat hoog in het vaandel bij NAM, niet alleen veilig werken, maar ook veilig deelnemen aan het verkeer. Daarom past het verkeersplein goed bij ons en hebben wij het plein aangeboden in de omgeving van locaties waar wij actief zijn. We zitten hier vlakbij, aan de Korperweg hebben wij een oliewinningslocatie.”, zegt Oskam. “De kracht van het Mobiele Verkeersplein zit in de speelse manier van lesgeven, de kinderen nemen actief deel aan de verkeerslessen, waardoor ze op een enthousiaste wijze vertrouwd raken met verkeersregels.”

Het Verkeersplein reist ook in het schooljaar 2015/2016 door Nederland.

Agent Joss is speciaal bedacht voor het Verkeersplein door Improvisatieacteurs.nl in opdracht van reclamebureau BrandBase voor Shell en Veilig Verkeer Nederland.

Meer weten of zelf acteurs of actrices inzetten? Bel 0297-521919

Recensie naar aanleiding Boekenbal Uithoorn

Recensie naar aanleiding Boekenbal Uithoorn

Geweldige Michel Rahn als presentator van het Boekenbal Uithoorn – Amstelland Michel Rahn was als ambassadeursvrouw Reinildis DuivenééDewitt de presentator die het hele programma van het Boekenbal Uithoorn – Amstelland met veel humor en spitsvondigheden aan elkaar...