nhar

VVN en Shell vieren 60.000ste deelnemer van het Mobiele Verkeersplein

Vandaag vieren Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Shell de 60.000ste deelnemer aan het Mobiele Verkeersplein.

Leerlingen van basisschool de Zonnewijzer zijn voor één dag de baas van het verkeer in Haarlem.

Tegenover het gemeentehuis, midden op de Grote Markt, debatteren ze ter plekke in een ‘Buitengewone Gemeenteraadsvergadering’ met de gemeente over verkeersveiligheid in Haarlem en krijgen ze een stem in het beleid.  Daarna doorlopen de kinderen het parcours met verkeersborden, skelters, fietsjes, zebrapaden en verkeerslichten.
“We zijn zeer trots om vandaag de 60.000ste deelnemer van dit succesvolle programma te mogen verwelkomen. We hebben in een korte periode met het Mobiele Verkeersplein al deze kinderen in de praktijk geleerd hoe ze op een veilige manier deel kunnen nemen aan het verkeer. Dit feestelijke moment vieren we op serieuze en verrassende wijze met een ‘Buitengewone Gemeenteraadsvergadering’ waarin de leerlingen hun mening kunnen geven over het verbeteren van de verkeersveiligheid”, aldus Bianca Stip, Social Investment Advisor Shell Nederland B.V..
Onder leiding van (onze acteur) Agent Joss van Uppelschoten praten de kinderen met VVN, verkeersouders, gemeente en Shell. De voorstellen die hieruit voortkomen worden daarna aan Wethouder Snoek van Jeugd, Onderwijs en Sport overhandigd, zodat hij deze met de gemeente Haarlem kan bespreken.
Extra aandacht voor de dodehoek van vrachtauto´s 
Het Mobiele Verkeersplein is 4 jaar geleden door VVN en Shell opgezet om het toenemend aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Kinderen vinden het heel leuk om het parcours te doen en leren zo spelenderwijs hoe ze op een veilige manier deel kunnen nemen aan het verkeer. Dit jaar is het Mobiele Verkeersplein uitgebreid met extra aandacht voor het gevaar van de dode hoek van vrachtauto’s.

Verkeerseducatie harder nodig dan ooit
Rob Stomphorst, woordvoerder van VVN zegt hierover: “Het Mobiele Verkeersplein sluit perfect aan bij het praktisch verkeersonderwijs zoals VVN dit voorstaat en waar aandacht voor de dodehoek deel van uitmaakt. Jaarlijks vallen ongeveer vijftien doden en tweeëntwintig ziekenhuisgewonden onder fietsers als gevolg van een dodehoekongeval. In groep 7 en 8 leren we de kinderen dat de chauffeur van een vrachtauto hen dikwijls niet kan zien en dat zij daarom altijd ruim en rechts achter de vrachtauto moeten blijven. Bij het Verkeersplein maken leerlingen van groep 4,5 en 6 kennis met de dodehoek en zien zij wat de chauffeur kan zien en niet kan zien”.

Voor Brandbase, Shell en VVN maakten wij charachter Agent Joss van Uppelschoten. Meer weten of zelf een character ontwikkelen? Bel ons vrijblijvend op telefoonnummer: 0297-521919

 

Dank voor de fantastische afluiting van ons festival, Mascha/Caecilia!

Koninklijke VNP

VNP

©Foto: Gertjan Spieker
©Foto: Gertjan Spieker
spreker Fibre Future Festival

spreker Fibre Future Festival

  Spreker Fibre Future Festival voor Koninklijke VNP!   Plenaire afsluiting van het Fibre Future festival 2024. Zeewolde 5 juni 2024 Ongeveer 100 mensen (grotendeels mannen) verzamelden de hele dag informatie en noviteiten over ‘hun’ papier en karton industrie.Het...

Willem de Zwijger in Uitgeest

Willem de Zwijger in Uitgeest

Willem de Zwijger is niet zo zwijgzaam in Uitgeest. Uitgeest: 27 april 2024 Speciaal voor de (oud) gedecoreerden van de Gemeente Uitgeest was Willem van Oranje (Vader des Vaderlands) terug opgestaan uit de geschiedenisboeken.Hij verwelkomde de gasten en zorgde voor...