nhar
Verkeersplein

Kinderen van de KBS Driehuisschool in Mijdrecht met Agent Joss.

Mijdrecht: 4 juli 2016

Het Mobiele Verkeersplein is door Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Shell in het leven geroepen, om kinderen bewuster en veiliger om te leren gaan met het verkeer.

Precies vijf jaar geleden werd dit gezamenlijke project op dezelfde locatie in Mijdrecht opgestart. Inmiddels hebben 75.000 kinderen aan het levensechte parcours met verkeersborden, skelters, fietsjes, zebrapaden en verkeerslichten meegedaan. Na vijf succesvolle jaren van samenwerking gaat VVN verder zelf verder met praktisch verkeersonderwijs. Shell’s focus komt op techniek en onderwijs te liggen.

“Het is geweldig om hier vandaag in Mijdrecht te staan en kinderen spelenderwijs veilig met verkeerssituaties om te zien gaan. Samen met VVN hebben we de afgelopen jaren 1050 scholen door heel Nederland bereikt. Daar zijn we bijzonder trots op,” zegt Bianca Stip, Social Investment Advisor Shell Nederland B.V.. Ze vervolgt: “Jongeren en educatie staan hoog in het vaandel bij Shell. Wij willen ons meer richten op wetenschap, techniek en innovatie. In oktober van dit jaar zal Shell het startsein geven voor een nieuw programma, gericht op onderwijs, namelijk Generation Discover. Verkeerseducatie zullen wij uiteraard blijven toejuichen. Wij wensen VVN en Improvisatieacteurs.nl , met wie we in de afgelopen jaren niets minder dan fantastisch hebben samengewerkt, alle succes toe met nieuwe programma’s gericht op verkeersonderwijs.”

De afgelopen vijf jaren heeft Improvisatieacteurs met Agent Joss, die het gezicht was voor de verkeerspleinacties in het land was, met heel veel plezier bijgedragen aan de verkeerseducatieprojecten van VVN met onder andere door ons geproduceerde leerzame filmpjes over verkeersborden, hand uit steken, veiligheidshelmen op de fiets en voorrang etc.

Op dit moment onderzoekt Improvisatieacteurs samen met Shell en VVN of er mogelijkheden bestaan om het Verkeersplein op een andere manier voort te zetten.

Meer informatie? Bel 0297-521919.

Willem de Zwijger in Uitgeest

Willem de Zwijger in Uitgeest

Willem de Zwijger is niet zo zwijgzaam in Uitgeest. Uitgeest: 27 april 2024 Speciaal voor de (oud) gedecoreerden van de Gemeente Uitgeest was Willem van Oranje (Vader des Vaderlands) terug opgestaan uit de geschiedenisboeken.Hij verwelkomde de gasten en zorgde voor...

Bidfood Wijntreinreis

Bidfood Wijntreinreis

BidFood Wijntreinreis Amsterdam : 26022024 Gisteren konden de klanten van BidFoodNL voor het eerst instappen in de Bidfood Wijn Trein en dit bleek een groot succes! Op diverse stations in Nederland stonden de gasten te wachten op deze wijn trein (Dinner Train) en...