nhar
Race Mobiliteitsweek opening

Opening Maliebaan Festival 

Op zaterdag 15 september 2023 vond in Utrecht het Maliebaanfestival plaats, een evenement dat de aftrap markeerde van de Mobiliteitsweek in het kader van een groene leefomgeving. Het festival werd gepresenteerd door Michel, in opdracht van FreeFantasy en de provincie Utrecht.

Het festival begon met een belangrijke vraag aan gedeputeerde André van Schie: waarom is het zo belangrijk om te investeren in een groene leefomgeving? Van Schie benadrukte het belang van duurzame mobiliteit en groene initiatieven om de leefbaarheid van steden te verbeteren en de klimaatverandering tegen te gaan.
Hij onderstreepte de rol van de provinciale overheden in het bevorderen van groene mobiliteit.

Vervolgens was het de beurt aan wethouder van Utrecht, Lot van Hooidonk. Zij lichtte toe wat ze wil bereiken met het sluiten van de Maliebaan, een historische straat in Utrecht. Het doel is om deze ruimte te transformeren tot een groene, autoluwe zone waar bewoners en bezoekers kunnen genieten van een aangename leefomgeving en duurzame mobiliteitsoplossingen.

Tijdens het festival werd ook de fietsburgemeester geïntroduceerd. Belle de Gast vervuld deze rol om het fietsen in Utrecht te bevorderen en de stad nog fietsvriendelijker te maken. De fietsburgemeester zal zich inzetten voor het creëren van veilige en aantrekkelijke fietsroutes en het promoten van de fiets als duurzaam vervoermiddel.

Als openingshandeling mochten de bestuurders tegen elkaar racen op een parcour waar degene die het langzaamst reed won. Een hele uitdaging waarbij Belle de Gast de beker in ontvangst nam omdat zij als laatste over de finishstreep reed. De wethouder en de gedeputeerde ontvingen een medaille.

Het Maliebaanfestival was een inspirerend evenement dat de nadruk legde op groene mobiliteit en het belang van een duurzame leefomgeving. Het markeerde het begin van een boeiende Mobiliteitsweek in Utrecht, waarin verschillende initiatieven en projecten worden besproken en uitgevoerd om de stad groener en duurzamer te maken.

©Foto’s Rogier Boogaard

Meer weten of ook acteurs inzetten?
Bel dan nu Improvisatieacteurs op telefoonnummer: 0297-521919

Willem de Zwijger in Uitgeest

Willem de Zwijger in Uitgeest

Willem de Zwijger is niet zo zwijgzaam in Uitgeest. Uitgeest: 27 april 2024 Speciaal voor de (oud) gedecoreerden van de Gemeente Uitgeest was Willem van Oranje (Vader des Vaderlands) terug opgestaan uit de geschiedenisboeken.Hij verwelkomde de gasten en zorgde voor...

Bidfood Wijntreinreis

Bidfood Wijntreinreis

BidFood Wijntreinreis Amsterdam : 26022024 Gisteren konden de klanten van BidFoodNL voor het eerst instappen in de Bidfood Wijn Trein en dit bleek een groot succes! Op diverse stations in Nederland stonden de gasten te wachten op deze wijn trein (Dinner Train) en...