nhar

Het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland in Venlo

Verkeersplein_Almere_20112014 (11 of 30)Venlo, 8 september – Het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN) stond op 8 en 9 september in Venlo. Groep 4, 5 en 6 van De Koperwiek werden vertrouwd gemaakt met verkeerssituaties en regels die gelden in het verkeer. Het plein gaat al ruim drie jaar het hele land door en Venlo had de primeur voor het nieuwe schooljaar.

Het Mobiele Verkeersplein van Shell en VVN heeft als doel om de jongste verkeersdeelnemers zo vroeg mogelijk voor te bereiden op een veilige deelname aan het verkeer. Het stelt de kinderen uit groep 4, 5 en 6 in staat om in een veilige omgeving te oefenen met verkeerssituaties en het toepassen van verkeersregels. Want er zijn nog steeds te veel jonge weggebruikers betrokken bij ongelukken in het verkeer.

“De kracht van het Mobiele Verkeersplein zit in de speelse manier van lesgeven”, aldus Jurgen de Groot, Retailer van Shell station Auto Quick Service die het verkeersplein naar Venlo haalde. “De kinderen nemen actief deel aan de lessen. Door de speelse manier waarmee de theorie in praktijk wordt gebracht, raken de kinderen op een enthousiaste wijze vertrouwd met de geldende verkeersregels.”

Door het gebruik van verkeersborden, zebrapaden en verkeerslichten worden op het Mobiele Verkeersplein realistische verkeerssituaties nagebootst. Rob Stomphorst van VVN beaamt het bestaan van de maatschappelijke behoefte: “Door deze samenwerking kunnen wij het belang voor kinderen van het praktisch oefenen met verkeerssituaties landelijk en meerjarig onder de aandacht brengen. De behoefte onder de basisscholen aan dit Mobiele Verkeersplein is enorm, al meer dan 40.000 leerlingen hebben les gehad.” 

Improvisatieacteurs.nl werkt al een aantal jaren samen reclamebureau Brandbase, Veilig Verkeer Nederland en Shell aan het Verkeersplein. Zo leveren wij onder andere charachter Agent Joss die op dit moment het gezicht is voor het Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland en is ook te zien in de razend populaire hiphopclip met rapper Monsif.

Meer weten over het Verkeersplein? Surf dan naar: www.verkeerspleinen.nl

Of wilt u ook een charachter op maat ontwikkelen? Bel ons op nummer: 0297-521919

Klik hier om terug te keren naar het overzicht.

 

Verkeersplein_Almere
Recensie naar aanleiding Boekenbal Uithoorn

Recensie naar aanleiding Boekenbal Uithoorn

Geweldige Michel Rahn als presentator van het Boekenbal Uithoorn – Amstelland Michel Rahn was als ambassadeursvrouw Reinildis DuivenééDewitt de presentator die het hele programma van het Boekenbal Uithoorn – Amstelland met veel humor en spitsvondigheden aan elkaar...