nhar

Ondermijningscongres Nissewaard: Samen Sterk tegen Ondermijning

Ondermijning Wat is het en Wat Kun je Doen?

Ondermijning is een groeiend probleem dat zich niet alleen in de schaduw afspeelt, maar ook recht voor je neus kan plaatsvinden. Maar wat doe je als je te maken krijgt met ondermijnende praktijken? Dat was de centrale vraag tijdens het Ondermijningscongres Nissewaard, georganiseerd door de gemeente Nissewaard in samenwerking met diverse partners.

Het Doel van het Congres

De gemeente Nissewaard organiseerde dit belangrijke congres omdat zij veel te hoog  scoorden op de jaarlijkse lijst van gebieden die gevoelig zijn voor ondermijning.
Met de inzet van experts en professionals wilde de gemeente de bewustwording vergroten en handvatten bieden aan verhuurders en ondernemers om ondermijnende praktijken effectief aan te pakken.

Interessante Spreekbeurten en Inzichten

Tijdens het congres werden er inspirerende spreekbeurten gehouden door onder andere Meld Misdaad Anoniem, Motus en de Politie. Deze organisaties deelden hun kennis, ervaring en praktische tips over hoe je ondermijning kunt herkennen en bestrijden.

De Rol van Motus in de Regio Rotterdam

In de regio Rotterdam wordt ondermijning in vastgoed aangepakt binnen de ‘versterkingspijler’ van Motus. De expertise van Motus bleek bijzonder waardevol toen de FIOD een onderzoek startte naar een vermoedelijk malafide verhuurmakelaar. Deze verhuurmakelaar zou criminelen voorzien van anonieme huisvesting, een ernstige vorm van ondermijning die directe actie vereist.

Ondermijnende Acteur: Henk van ‘Zat ik maar op Hawai Verhuur BV’

Om het onderwerp ondermijning op een ludieke manier onder de aandacht te brengen, liep acteur Michel rond als de anonieme huisjesmelker Henk van ‘Zat ik maar op Hawai Verhuur BV’. Naast zijn verhuurdiensten bood Henk tijdens het congres ook andere verboden middelen aan, wat de ernst van ondermijning benadrukte.

Meer Weten of Hulp Nodig?

Wil je meer weten of ben je op zoek naar een “ondermijnende” acteur voor een evenement? Neem dan nu contact op met de organisatie via 0297-521919.

Conclusie

Het Ondermijningscongres Nissewaard was een groot succes en heeft bijgedragen aan een groter bewustzijn en een effectievere aanpak van ondermijnende praktijken. Samen staan we sterker tegen ondermijning!

Aanvraagformulier 2024

 

spamcontrole

Willem van Oranje Look a Like

Willem van Oranje Look a Like

​ Ontmoet Onze Willem van Oranje Lookalike - De Perfecte Historische Sensatie! Ben je op zoek naar een unieke en boeiende toevoeging voor je evenement of bijeenkomst? Maak kennis met onze Willem van Oranje lookalike! Deze professionele imitator brengt de historische...

Bidfood Wijntreinreis

Bidfood Wijntreinreis

BidFood Wijntreinreis Amsterdam : 26022024 Gisteren konden de klanten van BidFoodNL voor het eerst instappen in de Bidfood Wijn Trein en dit bleek een groot succes! Op diverse stations in Nederland stonden de gasten te wachten op deze wijn trein (Dinner Train) en...