nhar

opening Brasserie het Spoorhuis Mijdrecht

JAN Reels assisteert

Mijdrecht: 31082023 
Uit een wolk van stoom van de aankomende stoomtrein stapte conducteur Jan Reels met zijn snerpende fluitje door de deuren van het voormalige stationsgebouw.

Op deze avond werd brasserie Spoorhuis Mijdrecht officieel heropend. Familie, vrienden, zakenrelaties en andere genodigden waren aanwezig om de metamorfose met eigen ogen te zien. De stationschef nam de aanwezigen mee terug in de tijd met een maatwerkspeech.

Van 1915 tot 1950 was het station in gebruik als onderdeel van de Haarlemmermeerlijn. Tot 1986 zat sloperij Koek op de locatie; daarna raakte het terrein in verval. Het witte gebouw is een van de overgebleven, asymmetrische stationsgebouwen en staat op de gemeentelijke monumentenlijst.

In 2019 werd een oproep gedaan aan ondernemers om met een plan te komen voor herontwikkeling. Dennis Droog en Bas Custers (Tafel 4 Horeca groep) en Roland Joustra (Dinero bv) hebben de handen ineengeslagen om het historische gebouw in een nieuw jasje te steken. De renovatie was een enorme klus, maar nu is het stationsgebouw, waar ook 5 hotelkamers in zitten, weer herrezen en daarmee is de brasserie een aanwinst voor de Ronde Venen. 

Binnenkort gaat de aannemer ook nog de privaten renoveren die naast het gebouw staan. 

Meer weten of ook acteurs inzetten?
Bel dan nu Improvisatieacteurs op telefoonnummer: 0297-521919
©Foto: Patrick Hesse

Jan Reels bij Brasserie Het Spoorhuis Mijdrecht
Willem van Oranje Look a Like

Willem van Oranje Look a Like

​ Ontmoet Onze Willem van Oranje Lookalike - De Perfecte Historische Sensatie! Ben je op zoek naar een unieke en boeiende toevoeging voor je evenement of bijeenkomst? Maak kennis met onze Willem van Oranje lookalike! Deze professionele imitator brengt de historische...

Bidfood Wijntreinreis

Bidfood Wijntreinreis

BidFood Wijntreinreis Amsterdam : 26022024 Gisteren konden de klanten van BidFoodNL voor het eerst instappen in de Bidfood Wijn Trein en dit bleek een groot succes! Op diverse stations in Nederland stonden de gasten te wachten op deze wijn trein (Dinner Train) en...