nhar

Opening Brasserie het Spoorhuis Mijdrecht

opening Brasserie het Spoorhuis Mijdrecht

JAN Reels assisteert

Mijdrecht: 31082023 
Uit een wolk van stoom van de aankomende stoomtrein stapte conducteur Jan Reels met zijn snerpende fluitje door de deuren van het voormalige stationsgebouw.

Op deze avond werd brasserie Spoorhuis Mijdrecht officieel heropend. Familie, vrienden, zakenrelaties en andere genodigden waren aanwezig om de metamorfose met eigen ogen te zien. De stationschef nam de aanwezigen mee terug in de tijd met een maatwerkspeech.

Van 1915 tot 1950 was het station in gebruik als onderdeel van de Haarlemmermeerlijn. Tot 1986 zat sloperij Koek op de locatie; daarna raakte het terrein in verval. Het witte gebouw is een van de overgebleven, asymmetrische stationsgebouwen en staat op de gemeentelijke monumentenlijst.

In 2019 werd een oproep gedaan aan ondernemers om met een plan te komen voor herontwikkeling. Dennis Droog en Bas Custers (Tafel 4 Horeca groep) en Roland Joustra (Dinero bv) hebben de handen ineengeslagen om het historische gebouw in een nieuw jasje te steken. De renovatie was een enorme klus, maar nu is het stationsgebouw, waar ook 5 hotelkamers in zitten, weer herrezen en daarmee is de brasserie een aanwinst voor de Ronde Venen. 

Binnenkort gaat de aannemer ook nog de privaten renoveren die naast het gebouw staan. 

Meer weten of ook acteurs inzetten?
Bel dan nu Improvisatieacteurs op telefoonnummer: 0297-521919
©Foto: Patrick Hesse

Jan Reels bij Brasserie Het Spoorhuis Mijdrecht
Jan Reels bij het Spoorhuis Mijdrecht
Recensie naar aanleiding Boekenbal Uithoorn

Recensie naar aanleiding Boekenbal Uithoorn

Geweldige Michel Rahn als presentator van het Boekenbal Uithoorn – Amstelland Michel Rahn was als ambassadeursvrouw Reinildis DuivenééDewitt de presentator die het hele programma van het Boekenbal Uithoorn – Amstelland met veel humor en spitsvondigheden aan elkaar...