nhar

Rob Verlinden opende vernieuwd Bomenpad op Nationale Boomfeestdag

opening_bomenpad

ruime belangstelling opening Bomenpad.

Op woensdag 18 maart, Nationale Boomfeestdag, opende tv-hovenier Rob Verlinden samen met de hoveniersfamilie Van Beem en wethouder Marjolein Steffens-van de Water het vernieuwde Bomenpad in het Haarlemmermeerse Bos.

Het Bomenpad is uitgebreid naar maar liefst 68 verschillende bomen en heesters. Het is in totaal 3 kilometer lang en leidt langs inheemse bomen als de zomerlinde, en langs exotische bomen als de oeroude ginkgo. Bijna elke boomsoort die ergens in Haarlemmermeer staat, is vertegenwoordigd. De informatiebordjes zijn vernieuwd en aangevuld met QR-codes die extra weetjes tevoorschijn toveren op de smartphone. Zo blijkt de tulpenboom te stammen uit de tijd van de dinosauriërs.

Boomadvies
Het Bomenpad begint achter het Historisch Museum, Bosweg 17 in Hoofddorp.

opening_bomenpad2

De wethouder aan het woord.


Samenwerking
Het Bomenpad werd aangelegd in 2008 door de gemeente Haarlemmermeer en wordt nu beheerd en beter ontsloten in samenwerking met de Heimanshof en NMCH. De familie Van Beem is aanwezig vanwege de historische band met het Bomenpad en het Haarlemmermeerse bos. Overgrootvader Van Beem was wethouder van de gemeente Haarlemmermeer. Hij had een sterke en leiden
de hand in de aanleg van het bos. Drie generaties verder vindt de familie natuur en duurzaamheid nog steeds heel belangrijk, wat ook blijkt uit de activiteiten van familiebedrijf Van Beem uit Zwanenburg.

Blijft boeiend in elk seizoen
Wie niet aanwezig kon zijn bij de opening, kan het vernieuwde Bomenpad zelf lopen op elk gewenst moment. Elk seizoen zien de bomen er anders uit, dus het pad verveelt nooit.

Nhar Entertainment VOF verzorgde de productionele begeleiding bij de opening. Meer weten of zelf een opening laten organiseren? Bel 0297-521919.

Recensie naar aanleiding Boekenbal Uithoorn

Recensie naar aanleiding Boekenbal Uithoorn

Geweldige Michel Rahn als presentator van het Boekenbal Uithoorn – Amstelland Michel Rahn was als ambassadeursvrouw Reinildis DuivenééDewitt de presentator die het hele programma van het Boekenbal Uithoorn – Amstelland met veel humor en spitsvondigheden aan elkaar...