nhar

Evenement #GoedPensioen afgelast

veel bezoekers

Donkere wolken pakken zich samen boven het Malieveld. Veel bezoekers moesten onverrichter zake huiswaarts keren.

Afgelasting evenement Malieveld in Den Haag uniek.

Op maandag 18 maart zouden de veiligheidssectoren groots actievoeren voor een fatsoenlijk pensioen op het Malieveld in Den Haag. Werknemers van de politie, douane, defensie, ambulance en vele andere sectoren zouden deze dag op verschillende manieren hun ongenoegen uiten tegen het pensioenbeleid van het kabinet. Echter er kwam een vroegtijdig einde aan de demonstratie door de aanslag in Utrecht.

Het evenement werd voortijdig afgelast toen duidelijk werd dat het om een mogelijke aanslag ging. Onze presentator Michel Rahn noemt het een goede maatregel en vond de sfeer surrealistisch te noemen. Het gebeurt zelden dat evenementen worden afgelast op het laatste moment.

“Quote van Michel op social media” “Wat een bizarre dag. Vanochtend klaar om het podium programma te presenteren in Den Haag op het Malieveld. Op een gegeven moment komt er een regieoverleg omdat er berichten waren binnen gekomen van een mogelijke aanslag in Utrecht.

Om 11:30 uur begint het orkest gewoon volgens programma te spelen. Maar er wordt besloten om het programma af te gelasten. Ik wordt gevraagd om de voorzitter van de politiebond Gerrit van de Kamp aan te kondigen. Samen met de andere leden van de Politiebonden, Defensie en het Zwarte korps en andere vakbonden wordt het ook bekend gemaakt aan de betogers. Vanuit het hele land waren er al vele mensen op het evenement af gekomen…. 

Dit heb ik in mijn carrière nooit mee gemaakt. Uiteraard een prima keuze maar heel surrealistisch”

Meer weten? Bel 0297-521919 of stuur ons een E-mail.

afgelasting Staking Malieveld Den Haag